Geschiedenis

Bowling Vereniging Bergen op Zoom is een jonge vereniging die medio 2015 is opgericht.

Toch bestaat het gros van de leden uit "oude rotten" in de bowlingwereld en hebben vele leden al jaren ervaring in de bowlingsport. Het begon allemaal in Bergen op Zoom, in de “Luxor” bowling in de Lievevrouwestraat 25.

 

                                                         

 

Eind 1978 werd duidelijk dat er op recreatiepark Familyland een bowling zou komen en ontstond bij een aantal vaste bezoekers van Café Puts Meuleke het idee om daar een vereniging op te zetten. Door de NBF kwamen zij bij de leden van Bergen op Zoom terecht die ook een vereniging wilden starten in Hoogerheide. De oprichters Stan van Veldhoven, Henk Wolfswinkel, Ad van Dongen en Bep Klaassen besloten om samen bowlingclub op te richten. Meteen werd besloten toe te treden tot de Nederlandse Bowling en Kegel Federatie (NBKF), waarna op 15 juni 1979 de oprichtingsvergadering plaats vond van Bowling Bond Hoogerheide. Aanvankelijk werd onder de naam Bowlingclub Puts Meuleke de eerste huisleague gespeeld. Pas later werd ook de nieuwe naam Bowling Bond Hoogerheide aangenomen, aangezien de NBF in haar reglementen bepaalde dat een bowlingclub de naam van de plaats waar werd gespeeld opnam achter de verplichte naam "Bowling Bond". Nog later, toen "Bond" vervangen werd door "Vereniging", was de officiële naam "Bowling Vereniging Hoogerheide" en wijzigde de naam van de federatie in NBF (Nederlandse Bowling Federatie). Toen in 2003 brand uitbrak waarbij de foto en de mascotte van de oprichtingsvergadering uit 1979 verloren ging en er grote schade was aan de bowlingbanen, werden deze binnen enkele maanden weer speelklaar gemaakt. Met veel plezier denken we terug aan deze tijd, want er was in de afgelopen periode in de gehele regio geen ander bowlinghuis met NBF-status te vinden.

Toen er medio 2014 ineens sprake was van een aantal nieuwe bowlingcentra in de regio, waaronder Tholen, Bergen op Zoom en mogelijk in de toekomst zelfs Putte, werden de leden daardoor geprikkeld. Het waren dan ook de leden van Hoogerheide, die iets anders wilden en die tijdens de ledenvergadering van 12 mei 2015 massaal besloten om over te stappen naar Bergen op Zoom. Uiteraard met weemoed, want als je sinds 1979 gewend bent ergens te spelen, valt het bijzonder zwaar om daar afscheid van te nemen. Velen van ons zullen er beslist terugkomen voor een uurtje bowlen of een andere gelegenheid.

Wij danken dan ook oprecht directie en personeel van Familyland te Hoogerheide
voor de gastvrijheid en gezelligheid gedurende zoveel jaren.

Met de 12 banen in "De Zeeland" te Bergen op Zoom heeft Bowling Vereniging Bergen op Zoom de mogelijkheid om grotere evenementen binnen te halen. Zo kan o.a. gedacht worden aan Nationale Leagues, Regio Leagues en grotere evenementen zoals Nederlandse Kampioenschappen of de Dag der Kampioenen.

Met een stad als Bergen op Zoom, met een rijke regio aan omringende dorpen, hoopt Bowling Vereniging Bergen op Zoom zeker ook op meer nieuwe leden.

U bent dan ook van harte welkom !!!

Copyright ©2024 Bowling Vereniging Bergen op Zoom - Design by Leander Mortiers
Untitled Document